S'acosta Sant Joan i és temps de comprar petards i coets. Però alerta! Cal elegir bé i tenir en compte aquests consells per evitar accidents fins i tot abans de començar la revetlla:

Recomanacions

"La nit de Sant Joan és una de les nits més complicades de l'any", assegura Xesca Baró, responsable d'Informació de la Direcció General de Protecció Civil a Catalunya. Els accidents, però, comencen fins i tot dies abans i és molt important fer una compra adequada per estalviar-nos-ho.

Sobretot s'ha conèixer la potència i saber quins són els petards i coets més forts i perillosos.

Aquests són alguns dels consells més importants que ens donen des de Protecció Civil per preparar bé la revetlla:

Assegurar-nos de comprar els productes pirotècnics en un establiment autoritzat.

Llegir les instruccions de cada article. Ens diran la distància des d'on s'han de tirar, com els hem d'encendre i de quina manera cremaran per estar ben preparats.

Estigueu atents a la potència que tenen. Es classifiquen en tres categories, de menys a més risc.

Demaneu una bossa o porteu-ne una de casa. És molt important no guardar-vos-els a les butxaques: podrien petar i provocar-vos greus ferides!

Un cop a casa, guardeu els petards en un lloc fresc i sec. Sobretot, lluny de les fonts de calor! És important que estiguin fora de l'abast dels nens petits per evitar accidents.

Xesca Baró destaca la importància de fer arribar aquests consells als més joves. "Un gran nombre dels accidentats i ferits per Sant Joan són menors. Per això és important que coneguin aquests consells d'autoprotecció", remarca Baró.