Aquest antiinflamatori és dels medicaments més consumits, però té alguns efectes secundaris estranys que segurament no coneixes:

Recomanacions

Els efectes adversos de l’Ibuprofèn són:

  • Úlceres estomacals, hemorràgies digestives i perforacions, en alguns casos mortals.

  • Augment del risc de patir un atac de cor o un ictus, sobretot quan es prenen altes dosis. Per això és important que no supereu les dosis recomanades ni la durada del tractament. Sobretot, comenteu amb el vostre metge si teniu problemes de cor i heu patit atacs de cor o ictus, o teniu la pressió alta, diabetis o colesterol.

  • Augment del risc patir avortaments o anomalies congènites. Per això es recomana que no es prengui aquest medicament durant el primer i segon trimestre d’embaràs.

  • Fatiga, somnolència, mal de cap i marejos.

  • Erupcions a la pell.

Aquests efectes adversos són més comuns en persones majors de 65 anys.

Tot i això, si heu pres més dosis de les adequades podríeu patir mal d’estómac, nàusees, vòmits amb sang, mal de cap, brunzits a les oïdes i falta de coordinació en els músculs.

Si patiu algun d’aquests símptomes o un nen ha ingerit un Ibuprofeno, truqueu al Servei d'Informació Toxicològica (91 562 04 20) i consulteu-ho immediatament amb el vostre metge. És recomanable que porteu l'envàs i el prospecte del medicament.