Després dels tiberis de Nadal i amb l'inici d'aquest 2021, aquest caldo detox és ideal per perdre els quilos de més que s'han guanyat aquestes festes.

Caldo detox pels excessos de Nadal

Tal com explica Pilar Senpau, doctora especialitzada en nutrició, normalment, durant les festes de Nadal s'acostuma a guanyar entre un quilo i uns 1,3 quilos i, gràcies a aquest caldo es pot arribar a perdre fins a un quilo en pocs dies.

Es tracta d'una recepta rica en potassi i amb una gran quantitat de minerals i vitamines ideals per eliminar els quilos de més dels excessos d'aquestes festes.

Tomate triturado / Open Food Facts

El tomàquet triturat del Mercadona és ideal per fer aquest caldo depuratiu / Open Food Facts

Brou de la metgessa Pilar Senpau

Es tracta d'una recepta recomanada per la metgessa Pilar Senpau que, a més de ser deliciosa, depura l'organisme. Per fer-la es necessita una llauna de tomàquet natural triturat, un pebrot verd, mitja col, mig manat d'api i dues cebes.

Cal tallar totes les verdures a la juliana i posar-les a ebullició durant 10 minuts a foc ràpid i, després, entre 30 i 35 minuts a foc lent per tal que s'aprofitin tots els nutrients del brou.

Senpau recomana no llençar les verdures, ja que es poden fer a la planxa per acompanyar el caldo i, després, fer un segon plat alt en proteïnes.

Sopa de tomate / Pixabay

El caldo depuratiu és ideal per perdre el pes guanyat durant les vacances de Nadal / Pixabay

Caldo per perdre pes

Amb aquest caldo es pot aconseguir perdre fins a un quilo. No obstant això, aquest quilo no és de greix, sinó d'aigua de la retenció de líquids. Sigui com sigui, és un caldo deliciós i ideal per començar a cuidar-se sense renunciar al plaer d'un bon caldo calentet, ideal per aquestes dates.