Amb l'estiu, tornen algunes notícies falses i estafes Internet. Estàs preparat per no ser víctima de cap d'elles?

Recomanacions

Maldito Bulo, una plataforma per detectar les notícies falses a Internet ha fet un recull dels principals bulos que tornen amb l'estiu:

  • Trencar finestres del cotxe per alliberar animals de la calor

Segons aquesta notícia falsa, un article del codi penal permet trencar la finestra d'un cotxe on hi hagi un animal en perill. Aquest article, però, no existeix i la policia recomana trucar al 112 abans de cometre una acció que ens pot posar en perill.

  • Ofertes d'empreses

A través de les xarxes socials i del correu electrònic segur que us ha arribat alguna oferta increïble d'alguna empresa coneguda. No piqueu! Els estafadors només volen les vostres dades per aprofitar-se'n.

  • Benzè a l'aire del cotxe

Torna a circular una falsa notícia que assegura que si no obrim les finestres del cotxe quan ha estat aparcat al sol respirarem benzè. Aquesta mentida circula des del 2015 i ja llavors l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) la va desmentir.

  • Nivell d'alerta antiterrorista

El nivell d'alerta antiterrorista segueix sent de 4 encara que rebis un missatge que digui el contrari. Per informar-vos del nivell d'alerta en tot moment consulteu la pàgina web oficial del Ministeri de l'Interior.