Moltes persones tenen el costum de rentar el pollastre cru abans de cuinar-lo. És un hàbit perjudicial?

Recomanacions

Aquest any, els Centres per al Control de Malalties (CDC en anglès) ha llençat una alerta sobre el costum de netejar el pollastre cru abans de cuinar-lo.

No netegeu el pollastre cru! Això pot escampar els gèrmens en altre menjar o utensilis de la cuina”, diuen al seu compte de Twitter.

El pollastre sovint està contaminat amb el bacteri Campylobacter i a vegades amb Salmonella i Clostridium perfrigens. Menjar pollastre cru contaminat amb aquests bacteris pot provocar una intoxicació alimentària.

Tot i això, molts han considerat l’alerta del CDC desproporcionada. El que sí que és important és:

- No fer servir els utensilis i les taules de tallar on hem manipulat pollastre cru per tallar altres aliments.

- No menjar mai pollastre cru.

- Netejar molt bé tota la cuina i les mans després de cuinar pollastre.