Les cremes solars ens protegeixen dels rajos nocius del sol, però alerta! Algunes porten uns elements tòxics que poden ser molt perjudicials:

Recomanacions

Aquests són alguns dels ingredients tòxics que podem trobar en moltes cremes solars:

Octocrilè: Aquest és un producte molt utilitzat per bloquejar els rajos ultraviolats. Però alerta! Perquè és molt perjudicial per la salut. L'octocrilè és el que s'anomena un disruptor endocrí i pot desajustar el sistema hormonal. Aquest desajust pot provocar malalties com el càncer de pròstata o de mama, infertilitat, o diabetis. 

Salicilat d'octil: Aquesta molècula provoca al·lèrgies i immunotoxicitat. A més, és tòxica pel medi ambient.

Oxibenzona: És un component present en molts protectors solars i altres productes cosmètics. Alguns experts alerten que és altament cancerigen. A més, també és tòxic pel medi ambient. 

Els infants són especialment sensibles a aquestes substàncies. Les dones embarassades o lactants també, perquè pot afectar al nadó.

Tot i això, no hi ha prou estudis que assegurin que les quantitats que absorbim posant-nos crema puguin tenir un impacte tan gran. Els experts recomanen que no deixem de posar-nos-en, ja que el que està comprovat és que la crema solar ens protegeix dels efectes nocius dels rajos ultraviolats.