Bones notícies pels amants de la xocolata: més enllà de la mala fama que té aquest aliment, pot ser molt útil per perdre els quilos guanyats aquestes festes de Nadal.

Xocolata per perdre pes

Pilar Senpau, metgessa especialitzada en dietètica, explica que "la xocolata és imprescindible en una bona dieta". Per tant, es podria incloure perfectament per perdre el pes guanyat per culpa dels tiberis de Nadal.

La xocolata és una gran aliada per perdre pes, ja que és un aliment molt saludable, ple d'antioxidants, minerals, una gran font d'energia i és molt saciant. Per això mateix, Senpau explica que és "imprescindible incloure-la a la dieta".

Chocolate negro / Pxfuel

La xocolata és imprescindible en una bona dieta, segons explica la metgessa Pilar Senpau / Pxfuel

Aprimar-se menjant xocolata negra

Però no tot s'hi val: ha de ser xocolata amb un 70% o més de cacau, ja que sinó perd les seves propietats i, com passa amb molts aliments, s'ha de prendre amb moderació. De fet, per aprofitar els beneficis d'aquest aliment, es recomana menjar entre 10 i 20 grams al dia.

"La xocolata, en la quantitat adequada, és molt cardiosaludable, però si et pases, fa l'efecte contrari i, per tant, s'ha de prendre amb moderació", comenta la metgessa Senpau.

Caldo depuratiu

Senpau també recomana un caldo depuratiu ideal per desintoxicar-nos dels tiberis de Nadal i és ideal per perdre pes ràpid en pocs dies, ja que té una gran quantitat de minerals i vitamines que ajuden a fer desaparèixer els quilos de més.