Arran de la publicació del vídeo sexual de l'exentrenador del Màlaga, Víctor Fernández del Amo, és normal preguntar-se què és pot fer si difonen un vídeo íntim sense el nostre consentiment o si rebem una gravació sexual d'una persona sense que aquesta ho sàpiga. La Policia Nacional ha fet públics una sèrie de consells per actuar en aquest tipus de situacions.

Denunciar

El primer que cal fer si viralitza un vídeo íntim sense el nostre permís és denunciar-ho immediatament i portar totes les proves que tinguem del fet. D'aquesta manera, els investigadors especialitzats podran eliminar la gravació trobar la persona que l'ha difós.

En cas que rebem el vídeo d'una altra persona sense el seu consentiment, hem d'esborrar la gravació i no compartir-ho per dues raons: la primera és que en cas de difondre-ho estaríem cometent un delicte contra la intimitat, que podria acabar en una condemna a presó.  La segona és sentir empatia cap a la persona que apareix al vídeo i pensar si ens agradaria veure'ns en aquesta situació.

No viralitzar-ho

Tampoc es recomana compartir la gravació encara que es faci amb intenció de denunciar els fets, ja que el vídeo arribaria a molta més gent i empitjoraria la situació de la víctima. Per últim, els agents informen que quan enviem un contingut a través del mòbil o l'ordinador, perdem el control sobre aquest i pot arribar a mans perilloses.