Les piscines poden ser molt divertides, però també són un espai on poden passar molts accidents. Aquests són els més greus:

Recomanacions

  • Hidrocució: Això passa quan, després d'estar molta estona sota el sol i estar acalorats, ens tirem de cop a l'aigua. El canvi de temperatura ens pot fer perdre fins i tot el coneixement. És un accident molt greu, sobretot en els més petits, i pot provocar una parada cardiorespiratòria. Si detecteu un cas així, heu d'anar ràpidament als serveis d'emergències.

  • Tall de digestió: Segur que molts cops hem sentit que després de dinar, hem d'esperar una estona per poder-nos banyar. Això sobretot és important respectar-ho per les persones grans i els infants. Els símptomes d'un tall de digestió solen ser: marejos, tremolors, malestar general i vista borrosa.

  • Ofegaments: es produeixen sobretot a les piscines particulars on no hi ha vigilància. Amb aquests consells podreu evitar-los!

  • Cops i contusions: Els terres de les piscines solen ser molt relliscosos. Sobretot els nens i nenes petits, que solen jugar a la vora i córrer, poden caure i fer-se mal. Per això cal vigilar i aplicar fred a les zones on s'ha fet el cop. Si és greu, adreceu-vos als serveis sanitaris.