Aquesta setmana una onada de calor ha afectat moltes zones del país. Les altes temperatures poden ser perilloses per la població més vulnerable. Supera la calor amb aquests consells:

Recomanacions

1. Manteniu-vos hidratats i frescos

Si esteu a casa, tanqueu les persianes per evitar que entri el sol directament. Refresqueu-vos sovint amb aigua i mantingueu-vos contínuament hidratats. Un bon truc es menjar fruita fresca o beure sucs,

2. Eviteu el sol 

Caminar molta estona sota el sol sense cap protecció us pot provocar un cop de calor o altres efectes perjudicials. Aneu sempre amb gorra, ulleres de sol i crema solar i procureu estar a l'ombra sempre. Un para-sol a la platja us protegirà!

3. Reduïu l'activitat física

Sobretot és important no fer esforç físic durant les hores de més calor, al migdia. Les activitats físiques intenses a l'aire lliure són un perill quan les temperatures són molt altes. 

4. Aneu en compte amb l'alimentació

Eviteu els menjars molt calents i molt calòrics. Us faran augmentar la temperatura corporal i és més fàcil que us trobeu malament. 

5. Vigileu els bebès i la gent gran

És la població més vulnerable a les altes temperatures. Difícilment són conscients si pateixen deshidratació, per això és important fer-los beure molta aigua encara que no tinguin set.