Almenys 20 estudiants han mort aquest divendres en l'incendi d’una acadèmia a l’Índia. Molts dels joves han mort atrapats per les flames i d'altres, quan han saltat des del tercer pis per intentar fugir de les flames. Hi ha com a mínim vint persones més que han patit ferides greus i que estan hospitalitzades.

El foc s'ha declarat a la ciutat de Surat, a l'oest del país. El centre, situat a l'últim pis d'un edifici comercial, ha començat per un curtcircuit en el sistema d'aire condicionat, segons les primeres indagacions.

Un curtcircuit, l'incendi del foc. Hi ha cinc detinguts

El foc s'ha estès ràpidament per tota la planta i l'ha omplert de fum negre. Això ha portat diversos joves a fugir per les finestres, precipitant-se al buit tot i l'Assistència dels bombers.

La policia ha detingut cinc persones per l'incendi, entre les quals hi ha un dels responsables de l'acadèmia. Les acusen d'homicidi involuntari.

El fet que totes les víctimes mortals fossin menors de 20 anys ha despertat una gran indignació a la ciutat, fins al punt que la policia ha hagut de demanar que es mantingui la calma i que els conciutadans no es prenguin la justícia per la seva mà.

El primer ministre indi, Narendra Modi, reelegit dijous, ha ofert les seves condolences a les víctimes del foc i ha anunciat que indemnitzarà les víctimes.

Nova tragèdia d’una llarga llista

L’incendi d’aquesta acadèmia no és un cas aïllat a l’Índia. Aquest febrer, 17 persones van morir en un foc en un hotel de Delhi, i a finals de gener, una trentena d’estudiants van ser evacuats d’una altra acadèmia per un incendi en una botiga adjacent.

Aquest tipus de centres han de tenir, en teoria, mesures especials antiincendis després d'un foc que va matar 94 estudiants el 2004. La majoria d’acadèmies i d’escoles, però, no les apliquen del tot.

Ara, arran d’aquesta nova tragèdia, el govern de la regió de Gujarat ha anunciat que tancarà tots els locals públics, sobretot aquells on hi hagi nens, que no aprovin una inspecció antiincendis.