Dos joves de 18 i 21 anys han mort en l’accident d’una muntanya russa a La Feria de Chapultepec, un dels parcs d’atraccions més importants de Mèxic. Els joves estaven pujats a la muntanya russa Quimera quan l’últim cotxe del tren va descarrilar i van sortir disparats.

Segons les primeres investigacions, un problema mecànic va provocar que el cotxe es desenganxés i es desplomés des d’una alçada de deu metres, fent que les persones que hi anaven piquessin de cap amb els raïls de l’atracció. A més, l’accident també ha deixat dues noies ferides greus.

Homicidi per negligència

Ara les autoritats estan investigant l’incident i el tracten com un cas d’homicidi per negligència. Segons alguns testimonis, feia temps que la muntanya russa no estava en perfecte estat i “es movia massa”.

muntanya russa mexic

El parc d’atraccions ha lamentat “profundament” els fets en un comunicat i ha assegurat que treballarà amb les autoritats per descobrir les causes de l’accident i per atendre de la millor manera les víctimes. També ha anunciat que suspèn la seva activitat mentre s’aclareix aquest accident i es revisen totes les atraccions.

La muntanya russa Quimera és una de les atraccions més espectaculars de La Feria, amb tres loopings i una velocitat màxima de 85 quilòmetres per hora. Estava instal·lada al parc des del 2007, tot i que va ser construïda el 1984 i havia passat per un parc alemany, un de Malàisia i un altre de britànic abans d'arribar a Mèxic.