Paula Fornés, una noia de 15 anys va ser atropellada la Nit de Sant Joan, a Sa Ràpita (Mallorca) i va morir a l'acte degut al "violent impacte" que va rebre del cotxe que conduïa una dona. Així ho ha explicat el metge forense que li va fer l'autòpsia en el judici que se celebra aquesta setmana a Palma.

La conductora anava beguda i va fugir

La presumpta autora de l'atropellament, Renata G., és una dona polonesa que va donar positiu en la prova d'alcoholèmia i que, segons alguns testimonis, va fugir després d'atropellar mortalment l'adolescent. A l'acusada se li imputen cinc delictes, entre ells el d'homicidi per imprudència greu i el de conducció temerària. L'advocat de la família demana 11 anys de presó, la Fiscalia en demana cinc i la defensa, l'absolució.

El terrible atropellament va passar al voltant de les dues de la matinada de Sant Joan del 2018. Alguns testimonis van veure fugir la conductora però un dels joves que hi havia a la zona la va perseguir amb el seu cotxe fins que va aconseguir retenir-la a l'espera que arribés la Guàrdia Civil.

"La dona no s'aguantava dreta i feia pudor d'alcohol"

Aquest jove també ha declarat en el judici assegurant que "la dona no s'aguantava dreta" i "feia pudor d'alcohol". Segons alguns testimonis, la dona va baixar del cotxe per intentar recol·locar el retrovisor i va ser quan un noi li va prendre les claus del cotxe perquè no pogués marxar.

El pare de la Paula va estar sis mesos de baixa a la feina i encara es pren ansiolítics i antidepressius

Els pares de la víctima van declarar en la primera sessió del judici celebrada ahir dimarts. El pare explica que continua prenent ansiolítics i antidepressius i que va estar sis mesos de baixa a la feina per estrès posttraumàtic.

"Encara sento la trucada de les amigues després de l'accident"

L'home va explicar que "quan tanco un ull per dormir sento la trucada de les amigues de la meva filla després de l'accident". La mare de la Paula va dir que "la justícia és injusta". De fet, fan una recollida de firmes per demanar que s'endureixin les penes per delictes com aquest.

L'acusada assegura que els agents de la Policia Local de Campos (Mallorca) no li van llegir els drets ni li van oferir un intèrpret que necessitava perquè, segons ella, no parla ni entén l'espanyol. Aquest dimecres, però, un agent de la policia que també ha declarat en el judici ha assegurat que sí que li van llegir els drets abans de fer-li la prova d'alcoholèmia.

"A les dependències policials la vàrem informar dels drets, ens va entendre perfectament i, de fet, es va acollir a tres drets: va demanar un intèrpret (que no li van posar perquè van veure que parlava l'espanyol sense dificultats), un advocat d'ofici i contactar amb la seva filla", ha explicat l'agent.