Estava entrenant, aquest dimecres al vespre, al pantà de Trasona, a Astúries, quan va albirar dos grans objectes que flotaven. Primer va pensar que eren peixos, però, en acostar-s'hi, va descobrir que eren els cossos de dues nenes. La ràpida actuació del piragüista va salvar la vida a les dues menors.

Les dues nenes, de 10 i 11 anys es van ofegar al pantà quan estaven celebrant el seu aniversari amb les seves famílies en una àrea recreativa a la vora del pantà. Una d'elles es va apropar a l'aigua per refrescar-se i hi va caure. L'altra va intentar ajudar-la, però també va precipitar-se a l'embassament.

"Vaig veure dos objectes que flotaven a l'aigua i vaig pensar que eren carpes, però se'm va fer estrany", explica a El Comercio Ramón González, entrenador de piragüisme. "Quan m'hi vaig apropar, vaig veure que eren dues nenes: estaven boca avall, flotant i ja no es movien", diu l'home, que es va tirar a l'aigua per a rescatar-les

Les dues nenes, molt greus

Primer, diu, en va treure una cap a una zona formigonada que feia molta pendent amb l'ajut d'altres piragüistes. Després va tornar, nedant, a recuperar el cos de la segona nena. "Quan les vam treure, vam començar a sentir els crits de les famílies", diu González.

Tot i les tasques de reanimació, les dues nenes estaven molt greus: "la més petita va recuperar les constants vitals, però l'altra estava pàl·lida i molt malament", assegura.

En menys de set minuts, l'UVI mòbil d'Avilés va presentar-se al pantà, va estabilitzar les dues nenes i se les van emportar a l'UCI de l'Hospital Central d'Astúries. Les dues nenes continuen ingressades en estat molt greu.

Els familiars es trobaven a tan sols uns metres d'on va passar tot, però no van veure res perquè les taules estan ubicades a l'entrada de l'àrea recreativa, i la costa per la qual les nenes es van precipitar es troba rere un petit mur.

Els agents de la Policia Local van haver de donar assistència a alguns dels familiars, atès que es trobaven en un estat de xoc i molt nerviosisme.