Un home de 60 anys ha mort atropellat per un tren quan intentava salvar el seu gos de ser atropellat a Xixún, a Siero (Astúries). L’animal s’havia escapat i estava a les vies del tren quan s’acostava un comboi; el seu amo va intentar treure’l d’allà, però no va ser a temps i el tren els va atropellar mortalment tots dos.

El tràgic accident va passar aquest dimecres poc abans del migdia. Saturnino Fernández, de 60 anys i natural de Cangas del Narcea, estava tallant unes canyes d’un arbre a Xixún, a Siero, quan va veure que el seu gos se n’anava cap a les vies del tren, segons explica La Nueva España.

En veure que s’acostava un tren, l’home, un antic miner, va intentar cridar la seva mascota. Com que no li feia cas, va decidir anar a treure’l perquè el comboi no l’atropellés, però no només no ho va poder evitar, sinó que també se’l va endur a ell per davant.

La Guàrdia Civil es va presentar poc després al lloc dels fets, però no va poder fer res més que certificar la mort de l’home. El cos va quedar destrossat.

A 100 metres de la casa on havia viscut molts anys

L’home havia viscut durant anys molt a la vora del lloc on ha acabat morint. De fet, a uns cent metres del punt de l’accident encara hi viuen la seva exdona i la seva filla, amb qui tenia poca relació. Per això la notícia va causar sorpresa a la família, perquè hi anava ben poc.

El trànsit ferroviari de Laviana a Gijón i Oviedo es va haver d’aturar durant uns minuts, amb trens aturats a pocs metres del lloc de l’accident mentre els agents inspeccionaven el lloc.

La mort de Saturnino ha causat commoció a Noreña, una població d’uns 5.000 habitants, on l’home era prou conegut perquè la seva dona hi regenta una botiga. Molts veïns s’hi van acostar per donar el condol a la família.