Un aparatós incendi d'un vaixell de càrrega a 15 milles de la costa de l'illa de Cabrera ha obligat a evacuar 15 tripulants de la nau en un helicòpter de Salvament Marítim aquest dimecres al matí.

El Grande Europa, que transportava gairebé 2.000 cotxes des de Salerm, a Itàlia, fins a València, ha començat a cremar passades les quatre de la matinada per causes que encara no se saben. L'incendi s'ha donat pràcticament per extingit a primera hora de la tarda, i un remolcador ha començat a portar el vaixell cap al port de Palma.

En les tasques d'extinció hi han participat, a més de la tripulació del mateix vaixell, tres embarcacions de Salvament Marítim, un helicòpter Helimer 205 i un vaixell de l'Exèrcit de Terra, on han estat traslladats els tripulants evaquats.

A més de les 15 persones evacuades, hi ha deu tripulants que s'han quedat a bord del vaixell per ajudar en les tasques d'extinció. 

Tot i que s'han activat els plans preventius davant d'un possible vessament tòxic, i que s'ha arribat a enviar a la zona un vaixell especialitzat en descontaminació, ja s'ha confirmat que no s'ha vessat cap producte contaminant.

Un precedent molt proper

Casualment, el Grande Americaun vaixell de la mateixa empresa i les mateixes característiques que el que s'ha incendiat a les Balears va cremar-se i es va enfonsar fa tot just dos mesos al Golf de Biscaia.

Tot i que no hi va haver víctimes, sí que es van perdre totes les mercaderies que transportava i va haver una fuga de combustible. Aleshores, diverses entitats ecologistes van denunciar un seguit de deficiències que podrien haver provocat un gran desastre mediambiental.