El cap de setmana més feliç de la seva vida va ser, també, l’últim. María Fernanda Álvarez, de 26 anys i llicenciada en ciències de la comunicació, i Alejandro Castro, de 33 i pedagog, celebraven aquest cap de setmana el seu casament: divendres havien fet la cerimònia civil, dissabte, la religiosa, i diumenge era el moment de celebrar-ho. No hi van arribar.

Al matí, després d’haver sortit de casa en el seu Chevrolet Aveo, anaven a una sessió de maquillatge, perruqueria i fotos abans d’anar a celebrar el casori amb les seves famílies. El futbolista del Sevilla Atlético Joao Maleck, però, se’ls va endur per davant amb el seu Ford Mustang després d’una nit de festa. El jugador anava a més de 160 quilòmetres per hora; la parella va morir a l’instant.

Tots dos s’havien conegut a l’empresa on treballaven: Alejandro formava part de l’equip de formació, i Fernanda era becària. Des d’un inici van notar una química especial: amor a primera vista, segons els familiars. Després de mesos de festejar, aquest cap de setmana van convertir-se en marit i muller: divendres al vespre havien celebrat la unió civil, dissabte al vespre s’havien casat a la parròquia de San Cristóbal de Magallanes a Zapopan, i la tarda de diumenge havien convocat a tots els seus familiars i amics per celebrar-ho amb una gran festa.

invitacio matrimoni alejandro fernanda

La parella havia de celebrar el seu matrimoni sis hores després de l'accident / César Peña

Passaven diversos minuts de l’hora de la cita i la maquilladora amb qui havien quedat es va impacientar. La dona va trucar els pares dels nuvis que, estranyats, van sortir a buscar la parella. I va ser, precisament, el pare d’Alejandro qui va trobar el cotxe del seu fill destrossat després de l’accident. En veure la matrícula, es va quedar en xoc i va haver de trucar un familiar perquè acudís al lloc i confirmés que, efectivament, era la parella de recent casats.

La fiscalia ha obert una investigació sobre l’accident, però, segons les primeres indagacions, el futbolista del filial del Sevilla, de 20 anys, conduïa begut i a tota velocitat quan va envestir el cotxe de la parella. Ara, el jugador està detingut a l’hospital, on està en observació. El jove havia estat tota la nit de festa i, de fet, havia compartit alguns vídeos a les xarxes socials:

La família clama justícia

Els familiars i amics dels dos joves han fet pública la història dels dos nuvis perquè, diuen, s'ha de fer justícia. Un dels cosins de la núvia va compartir la tràgica notícia tan aviat com la va conèixer i, des d'un inici, va assenyalar Joao Maleck com a culpable. Tan ell com altres familiars s'han dirigit als mitjans mexicans davant de la por, diuen, que el cas caigui en l'oblit i el culpable de l'accident no només quedi en llibertat, sinó que marxi del país com si no hagués passat res.

De fet, una de les cosines del nuvi ha assegurat que, donades les circumstàncies del xoc, no es pot tractar com un accident: "és un assassinat".