Agents de l'Ertzaina han detingut la parella de l'home de 62 anys, identificat com Ricado Colina, el cos del qual va aparèixer esquarterat la setmana passada en una muntanya propera a la localitat biscaïna de Barakaldo. A més, els agents haurien arrestat una segona persona.

Darrerament, l'Ertzaina va trobar dues cames seccionades a la muntanya Rontegi, i pròxims a la víctima van identificar a les restes trobades -de Ricardo- per la coincidència de pigues, tatuatges i altres signes similars.

L'Ertzaina deté la dona de Ricardo Colina

Els agents de l'Ertzaina han escorcollat la casa de la dona de Ricardo. La parella compartia el domicili. I el procés ha acabat amb la seva detenció.

Anteriorment, la dona havia denunciat la seva desaparició el juliol passat i, en declaracions a Nius, va assegurar que temia que "algun dia li passés una cosa dolenta" a Ricardo pels seus problemes d'addicció a les drogues. "Tenia molts deutes amb gent que és capaç de fer qualsevol cosa per diners", va dir.

Rontegi Barakaldo / Cedida
L'Ertzaina deté la dona de Ricardo, l'home que va aparèixer esquarterat en Barakaldo / Cedida

Al llarg dels seus 20 anys de relació, la dona va assegurar que havia deixat la víctima en nombroses ocasions pels seus problemes d'addicció. Però que va tornar al costat d'ell al febrer "per ajudar-lo", ja que li van diagnosticar "errors de memòria".

Malgrat la detenció, des del cos no han volgut donar més detalls sobre el paper de la dona en el crim ja que el jutjat ha decretat el secret de sumari.

Els agents van trobar les cames de la víctima en una bossa

Després de la troballa d'unes cames a l'interior d'una bossa en una zona de la muntanya Rontegi, l'Ertzaina va inaugurar les seves tasques de rastreig per intentar localitzar més restes que aclarissin un cas "amb signes de criminalitat", segons el departament d'Interior del Govern Basc.

Primer van identificar el cos i, ara, els agents han detingut la dona de la víctima per causes encara per conèixer.