Un ciclista va escriure la matrícula del cotxe que el va atropellar, tot just abans d’escapar sense prestar-li auxili. Després de l’impacte amb l'automòbil, el ciclista va quedar greument ferit, però tot i això van quedar-li forces per buscar la justícia pel seu compte. Va escriure amb el seu dit a la sorra alguns dígits de la identificació del cotxe, fet que va incriminar al conductor. 

Gràcies a aquests apunts la Guàrdia Civil va aconseguir identificar la marca, el model i el color del cotxe. Posteriorment, van identificar el conductor i el va detenir, a la localitat almerienca de Níjar.   

Un ciclista escriu a la sorra la matrícula del cotxe que l’atropella

Els investigadors van partir d’un escenari sense restes del vehicle implicat. Però van poder comptar amb la  descripció del ciclista accidentat que, tot i trobar-se en un estat crític, va escriure a la sorra part de la matrícula. Encara sort que hi havia sorra, on va caure, i no ciment. 

Segons la Guàrdia Civil, “de l'estudi i anàlisi de les dades aportades, després d’una meticulosa selecció, es va poder arribar a identificar la marca i model de l’automòbil: un Volkswagen Golf”. Després d’efectuar un control i verificació dels vehicles que, de les característiques descrites, circulaven habitualment per la zona, van aconseguir trobar el vehicle implicat

Guàrdia Civil identifica al vehicle infractor / Wikimedia Commons

Guàrdia Civil identifica el conductor que va atropellar al ciclista / Wikimedia Commons

La Guàrdia Civil va detenir al conductor

Els agents van trobar el turisme ocult a sota de plàstics. A l’observar-lo, van comprovar que els danys que presentava el cotxe coincidien amb l’incident del ciclista. Però el despropòsit encara va anar més enllà: es va descobrir que el conductor no tenia assegurança i no comptava amb la inspecció tècnica de vehicles (ITV)

El conductor ho va admetre: va intentar “enganyar als investigadors”. No només va ocultar el cotxe immediatament, sinó que en primera instància va ensenyar als agents un altre vehicle amb característiques similars, que va demanar a un familiar. No obstant això, l’estratègia va fallar i els agents van trobar el vehicle que va envestir al ciclista.  D'aquesta manera, la Guàrdia Civil va comptar amb suficients proves incriminatòries per la detenció del conductor, així que van arrestar-lo i van intervenir el vehicle implicat. 

Mentre el ciclista es troba encara en estat greu, el conductor del cotxe ja ha passat a disposició del Jutjat d’Instrucció número tres d’Almeria.